Александър Килде
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Килде взе втора поредна победа във Вал Гардена

Носителят на големия кристален глобус за миналия сезон Александър Омод Килде излезе начело в генералното класиране на Световната купа при мъжете, след като спечели спускането във Вал Гардена.

Вчера норвежецът триумфира в коронната си дисциплина супер гигантски слалом в италианския курорт. Днес той взе втора поредна победа, този път в спускането.

Килде записа време от 2:01.45 секунди, с което остави на 22 стотни зад себе си Райън Кокран-Сигел от САЩ. На трето място се нареди швейцарецът Беат Фойц.

По този начин 28-годишният Килде събра 335 точки и се изкачи до първото място в генералното класиране. Той измести Марко Одермат, който не стартира днес. Норвежецът поведе и в класирането в спускането със 150 точки. Той има 43 повече от словенеца Мартин Катер, който спечели първия старт във Вал д’Изер. В топ 3 е и Фойц със 100 точки, какъвто е и активът на Кокран-Сигел.

До края на годината белият керван остава на италианска територия. Следващият уикенд предстоят два старта в Алта Бадия (гигантски слалом и слалом). После идва слалом в Мадона ди Кампильо на 22 декември и спускане и Супер-Г в Бормио на 28 и 29 декември.

- реклама -