Тиери Мюглер

Кичозната рокля на Карди Би за наградите „Грами“ се оказа от стара колекция на Тиери Мюглер

Карди Би бе силно упрекната от модните критици за стайлинга, с който се появи на тазгодишната церемония по връчването на наградите „Грами“. Тя стъпи на червения килим досущ като съвременна русалка, което според мнозина е било твърде кичозно.

Роклята обаче се оказа истински дизайнерски винтидж шедьовър

Тя е от колекцията висша мода Есен/Зима 1995-1996 на легендарния френски дизайнер Тиери Мюглер. Тя е била перлата в ревюто, с което той е отбелязал 20 години на модната сцена, потвърди по-късно самия моделиер в Инстаграм. Имиджът на Карди е напълно изкопиран от визията, представена на дефилето, включае и перлената прическа.

Роклята представлява отворена раковина от мида, в която вместо перла се бе настанила Карди Би. Тоалетът бил избран от стилистите на рапърката, които пътували специално до Париж за да огледат роклята и да организират транспортирането й до Лос Анджелис.

Дело на Тиери Мюглер са и другите два тоалета на певицата за нощта на „Грами“ – бялата рокля, с която получи наградата си и прозрачното боди, с което по-късно се появи като изпълнител на сцената.

- реклама -