КЕВР: Няма да има промяна в цената на тока до края на годината – ВИДЕО

Няма да има промяна в цената на тока до края на годината. Това съобщи председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов. В КЕВР се проведе обществено обсъждане на проект на решение за изменение на цените на електрическата енергия.

Иван Иванов информира, че е разговарял с директора на „Булгаргаз“, който е прогнозирал, че ако има повишение на цената на природния газ в края на годината, то ще е под 5 процента, което означава, че няма да се отрази на цената на топлинната и електрическата енергия. Председателят на КЕВР уточни обаче, че има много събития, които могат да се случат извън България, и да повлияят върху цената на суровия петрол, която е определяща за природния газ.

Цената на тока няма да се повиши и заради големите инвестиции, които са заложили от Електроенергийния системен оператор за изграждане, разширяване,
реконструкция и модернизация на електропреносната мрежа, защото КЕВР постепенно през годините ще коригира цените на мрежовите услуги – за достъп и пренос, добави Иванов.

- реклама -