Кевин Спейси

Кевин Спейси ще е домакин на наградите „Тони“

Актьорът Кевин Спейси ще е домакин на 71-та церемония по раздаването на наградите „Тони“, която ще се проведе на 11 юни в Ню Йорк.

Носителят на „Оскар“ е известен с ролите си на малкия и големия екран като „Американски прелести“ и „Къща от карти“, но любителите на театъра знаят, че той е популярно лице и от сцената.

През 1991 г. той печели „Тони“ за най-добър актьор за пиесата „Lost in Yonkers“, а преди това в продължение на над десетилетие е бил артистичен директор на престижния театър „Олд Вик“ в Лондон. През това време той взима участие в множество представления, включително и режисираната от Сам Мендес постановка „Ричард Трети“. В кариерата си Спейси има участия и в продукции на „Бродуей“ и „Уест енд“.

„Бях втори избор за „Обичайните заподозрени“, четвърти избор за „Американски прелести“ и 15-и избор за водещ на тазгодишните награди „Тони“. Мисля, че кариерата ми определено върви в правилната посока“, написа в изявление Спейси в своя характерен стил. „Може би ще се класирам да съм домакин на наградите „Оскар“, ако всички други откажат“, пошегува се той.
- реклама -