Керамоти – топ дестинацията в Гърция с най-добрите плажове на Балканския полуостров – СНИМКИ

Казват, че най-хубавите плажове на целия Балкански полуостров са в малкото гръцко градче Керамоти

Всеки, който е посетил Керамоти, се е убедил с очите си, че това твърдение 100% отговаря на истината. Плажната ивица е дълга цели 14 км, а обособените плажове заемат 2 км от нея. Като широчината им достига до невероятните 100 м. Бялата пясъчна ивица ситен пясък се простира, докъдето ти стига окото. А водата – прозрачна и чиста, напомня на Лазурния бряг. Не е случаен фактът, че заради чистотата и безопасността им, трите плажа са удостоявани години наред с наградата „Син флаг“.

Местните твърдят, че мясото е идеално за семейства, тъй като плажът е много плитък и децата могат спокойно да се забавляват във водата без опасност от инциденти. В същото време туристите могат да се разположат на стотиците шезлонги и чадъри на трите плажа на полуострова – като такса няма, а се поръчва от близкото заведение. Можете да ги ползвате без ограничения срещу едно кафе, заедно с което ще ви донесат и шеше минерална вода. Каквото и да поръчате, сервитьорите ще ви го донесат с неизментата усмивка и ще ви пожелаят прекрасен ден.

Тук езикова бариера няма, твърдят, хора, които вече са посетили Керамоти

По думите им в голяма част от заведенията работят българи, а ресторантите предлагат и българско меню. Можете да хапвате риба и морски дарове, докато снимате залеза на слънцето зад склоновете на остров Тасос. Керамоти е много близо до един от най-прекрасните гръцки острови. Затова и екскурзиите до Тасос са една от аткракциите, които се предлагат.

Другите са е риболовът или разходките в лонгозната гора Коджаорман, която е истински рай за почитателите на екотуризма със своето богатство от растителност и редки животни и птици.

Керамоти е идеална отправна точка за почитателите на алтернативния туризъм. В огромния лиман до него се влива извиращата от Рила река Места или Нестос, както е позната в Гърция. Днес делтата на Места е позната преди всичко с уникалната си дива природа и биологичното си разнообразие най-вече с големия брой на редки птици – над 220 вида. Голяма част от флората и фауната не може да бъде видяна в никоя друга част на Европа. Делтата на Места е дом на диви кози, мечки, вълци и чакали.

А вечер туристите почиват в прекрасни апартаменти, които се намират само на 50 метра от плажната ивица

И на стотина метра от всичко останало. Според стопаните им те разполагат с всички удобства, с които човек е свикнал вкъщи. Това са спокойни малки комплекси, които предлагат модерни, уютни апартаменти, където човек може да релаксира сред тишината и зеленината наоколо. Прекрасна естествена зеленина и китни дворове се откриват и радват окото на всеки. Палми, зокуми, кипариси красят както общите пространства, така и частните дворове на местните жители. Както казват стопаните: „Почивка за хора с изисквания!“

- реклама -