Кенгуру нападна с юмруци делтапланерист в Австралия-ВИДЕО

Изключително забавно и в същото време ужасно страшно преживяване беше запечатано на видео от делтапланерист, случайно влязъл в контакт с огромно мъжко кенгуру, размахващо юмруци, съобщава сайтът iflscience.com.

 

Джонатан Бишъп летял с делтапланера си над югоизточната част на Австралия в продължение на около два часа, когато започнал да се спуска към долината Орорал. В района, разположен на около 50 километра южно от Канбера, има станция на НАСА, която осъществява логистично следене на сателитите, намиращи се в околоземна орбита.

Младият мъж записвал кацането си с камера, разположена на предпазната му каска, когато съвсем случайно се натъкнал на огромното животно.

„Бях толкова концентриран върху кацането, че въобще не забелязах кенгуруто.. поне докато не стъпих на земята“, разказва Бишъп. Именно в този момент мъжът бил атакуван от животното, в чийто очи „се четяла абсолютна ярост“. Кенгуруто заело боксова позиция, на която би завидял и Майк Тайсън и започнало да удря делтапланериста.

Видеото от „схватката“ вече е гледано над 1 милион пъти в сайта за видеосподеляне „ЮТюб“.

Бишъп разказва, че след няколко крошета кенгуруто избягало, а самият той трябвало да прибере делтапланера си и да върви 7 километра докато намери телефон, за да се обади на приятел, който да го прибере.

Мъжките кенгурута могат да достигнат височина от около 2 метра и са с тегло от около 90 килограма. Макар подобна атака да изглежда на пръв поглед доста забавна, тя бързо може да прерасне в опасна схватка. Този вид животни се среща само в Австралия и популацията им е от около 50 милион екземпляра – почти двойно на хората, живеещи на континента.

Кенгуруто, което е национален символ на страната, но в много случаи е разглеждано като „вредител“. Животните унищожават посевите и вредят сериозно на селскостопанския отрасъл на континента. Освен това около 80 процента от случаите на ПТП с животни се дължат именно на сблъсък с кенгуру, като някои от инцидентите завършват с фатален край за хората в автомобила.

- реклама -