Кендъл Дженър е най-високо платеният модел за 2018 г.

23-годишната Кендъл Дженър е коронована като най-скъпо платения модел от 2018 г., сочи класацията на списание „Форбс“. Красивата брюнетката е спечелила огромните 22,5 милиона долара за дванадесетте месеца преди юни тази година.

„Форбс“ отбелязва, че впечатляващите приходи на Кендъл идват от договори с големи марки, сред които са „Есте Лаудер“, „Адидас“ и „Келвин Клайн“.

Звездата на „Keeping Up with the Kardashians“ победи блондинката Карли Клос за първото място, като Карли заема второто с печалба от 13 милиона долара. Това е най-добрата й годишна печалба благодарение на партньорството със „Сваровки“ и „Адидас“.

Криси Тейгън и Роузи Хънтингтън-Уайтли си разделят трето място. Двете са спечелили по 11,5 милиона долара тази година.

Приходите на Криси идват от решението й да създаде линия съдове за готвене, да пусне втора готварска книга и да домакинства „Битката за синхронизиране на устните“, докато Роузи спечели пари с пускането на собствена линия бельо, грим и парфюми в партньорство с британския магазин „Маркс & Спенсър“.

В първите пет е също Кара Делевин, която спечели 10 милиона долара благодарение на сделките с „Дъглас Козметикс“, „Таг Хоер“, „Диор“ и др.

- реклама -