Кейти Пери

Кейти Пери се съди с умиращи монахини

Поп певицата Кейти Пери наскоро победи в съда две монахини, чиито имот в Лос Анджелис тя е закупила преди няколко години. Преди няколко дни в съдебната зала почина едната от тях 89-годишната сестра Кетрин Роуз Холзман.

Другата монахиня Рита Каланан пък твърди, че след съдебната битка няма нито долар в банковата си сметка, останала е без покрив над главата, а се бори с рак на гърдата и диабет.

Епархията продала манастира на Пери без да поиска съгласието на сестрите

Рита и Кетрин, заедно с още няколко сестри закупили луксозния имот със спестяванията си, възлизащи на около 800 хиляди долара през 1972-ра година. Къщата и прилежащите й сгради и градини са в средиземноморски стил и са построени от холивудския продуцент Ърл Антъни през 1927-ма. Имотът се намира в хълмистия квартал на града Лос Фелиз.

През 2011-та монахините решили, че вече нямат сили и възможност да поддържат имота и решили да се разделят с него. Тогава се намесил епископа на Ел Ей, който няколко години преди това получил от Ватикана право да бъде надзорник на женския орден, състоящ се само от няколко сестри. По силата на този акт той получил правото да се разпорежда и с техните имоти. Така Кейти Пери си купила къща, свещеникът прибрал парите, а болните и възрастни монахини останали на издръжка на църквата, която не била особено щедра към тях.

Всички освен Кетрин и Рита били изпратени в старчески домове, но двете сестри били категорични, че ще се борят до край. Въпреки техните опити, съдът се произнесе в полза на звездата.

В разгара на съдебната питка, звездата посетила двете монахини, като се опитала да ги убеди да не оспорват продажбата бившия си манастир. Тя им обяснила, че въпреки скандалния си имидж, смята да пие зелен чай и да търси душевен мир в градините на къщата.

 

Преди да издъхне в съдебната зала, сестра Кетрин казала: „Кейти Пери, моля спрете. Това не е от полза за никого.”

Сега монахинията Рита Каланан остава болна, сама и без стотинка. Певицата от своя страна разполага със стотици милиони долари. Въпреки това, сестрата не губи вяра в Бог и смята, че той просто й е изпратил поредното изпитание.

- реклама -