Кейт Уинслет на 45 г. – ето защо актрисата пропусна премиерата на „Титаник“

Днес Кейт Уинслет навършва 45 години. Изглежда, че в кариерата и живота си тя има всичко – „Оскар“, „Еми“, „Златен глобус“, три деца, страхотен съпруг и … приятелството на Леонардо ди Каприо.

През 1997 година „Титаник“ е филм събитие. Най-скъпоструващата лента в историята на киното дотогава (с бюджет от 200 млн. долара, който надвишава сумата, изхарчена за построяване на истинския лайнер), с хитова песен за саундтрак и с Леонардо ди Каприо в главната роля.

Още преди завършването му е сигурно, че филмът ще влезе в историята. Кейт Уинслет е само на 17, но въпреки това не се появява нито на премиерата в Лондон (на която присъства принц Чарлз), нито на световната премиера в Щатите.

Появява се за пръв път пред медии едва месеци по-късно, за представянето на филма на „Златните Глобуси“ и видимо напълняла.

Причината за това е тежката емоционална криза, в която изпада, след като погребва първата си любов Стивън Трейд. Той умира от рак на 28-годишна възраст и погребението му съвпада с деня на премиерата.

Кейт е била едва 15-годишна, когато започва връзката си с 12 години по-възрастния актьор и сценарист. След като са заедно в продължение на 5 години, двамата се разделят, но въпреки това остават много близки.

В интервю от 2008 година Кейт споделя, че и така и не е преживяла смъртта му.

 

- реклама -