принц Уилям Кейт Мидълтън момче роди

Кейт Мидълтън роди момче!

Херцогинята на Кеймбридж и съпруга на принц Уилям Кейт Мидълтън  роди момче.

„Нейно Кралско височество Херцогинята на Кеймбридж роди син в 11.01 часа местно време“, се казва в изявлението на двореца. Бебето тежи 3,8 кг. Принц Уилям е присъствал на раждането. Херцогинята на Кеймбридж и бебето са добре, се казва в съобщението.

Това е третото дете на в семейството на британския престолонаследник.

Те имат син принц Джордж и дъщеря принцеса Шарлот. Бебето ще бъде на пето място по линия на британския трон.

По-рано днес от Кенсингтънския дворец съобщиха, че Нейно кралско височество Херцогинята на Кеймбридж е приета с родилни болки в болница „Света Мария“, Падингтън, Лондон.

Тя е придружена от съпруга си, Уилям. Болницата е на по-малко от два километра от двореца Кенсингтън.

Както и с първите две деца Кейт, поиска естествено раждане и да не знае предварително пола на бебето. Фаворити сред имената в букмейкърските залози за момче са – Артур, Албърт, Фредерик, Джеймс и Филип.

Новото бебе ще бъде принц на Кеймбридж и ще се радва на обръщението „Негово кралско височество“.

Принцът ще бъде кръстен като член на Англиканската църква, носейки реплика на дантелената сатенена рокля, ушита за най-голямата дъщеря на кралицата Виктория през 1841 г. Шейсет и две кралски бебета са носели оригинала. Шарлот е седмото бебе, облечено в новото облекло, което, също като оригинала е със сложно изработена яка.

Джордж бе кръстен от архиепископа на Кентърбъри в параклиса на двореца с вода от река Йордан, поднесена в традиционен сребърен съд. Шарлот е кръстена по същия начин в църквата „Света Мария Магдалина“ в Сандрингам, в Норфолк, Източна Англия.

Кралските бебета обикновено имат около шест кръстници. Джордж има седем, а Шарлот е с пет.

 

- реклама -