Кейт

Кейт Мидълтън покори Париж – СНИМКИ

Принц Уилям и съпругата му Кейт са във френската столица едва от няколко часа, а Париж вече е в краката им. При небивал интерес протича двудневното посещение на кралските особи във Франция.

След пристигането си, Уилям и Кейт бяха приети в Елисейския дворец от президента на страната Франсоа Оланд. По-късно двойката се отправи към британското посолство, където бе даден прием в тяхна чест.

5384642

Тълпата ги приветства с викове „Наши братовчеди“

Преди дипломатическата мисия в Париж се бяха събрали стотици парижани, нетърпеливи да зърнат кралската двойка. Те приветстваха Кейт и Уилям с викове ‘Les Voisins’, което в превод означава братовчеди. Така хората искаха да подчертаят историческите и културни връзки между двата народа.

5384654

Принцесата събра всички погледи, като се появи в елегантна сребърна рокля до земята. Кейт носеше диамантена гривна и блестящи обеци, а чантата й бе в унисон с цвета на тоалета.

5384657

Роклята е дело на дизайнера Джени Пакъм.

Британските медии отбелязват, че това е първото официално посещение на принц Уилям в Париж, след като там преди 20 години загина трагично майка му принцеса Даяна. „Връзките между нашите два народа са дълбоки – това са връзки свързани с история, ценности, приятелство. Но, не на последно място, това са връзки между двама съседи. Приятелството между Великобритания и Франция е постигнато с пот на челото и кръв, но ние ще продължаваме да го поддържаме с цената на всичко“, увери по време на словото си по време на приема Уилям.

- реклама -