Казу Миура е най-старият професионален футболист, вкарал гол
Макар и с посивяла коса, Казу няма намерение да спира с футбола

Казу подобри рекорда за най-възрастен голмайстор

Най-старият професионален футболист в света подобри собствения си рекорд. Казуйоши Миура, който играе своя 31-и сезон, се разписа за ФК Йокохама срещу Гифу в японската втора дивизия и счупи предишното си постижение за най-възрастен голмайстор.
„Щастлив съм, защото нещата се получаваха добре през седмицата и имах усещането, че ще отбележа. Жалко е само, че загубихме с 1:2“, каза Казу пред „Киодо Нюз“.

С попадението си, бившият японски национал, който въпреки спортното си дълголетие никога не е играл на Световно първенство, премести рекорда на 49 години, три месеца и 24 дни. Най-възрастният голмайстор в първото ниво на Джей Лигата е бразилецът Зико – 41 години, 3 месеца и 12 дни.

Миура започва кариерата си през 1986-а, няколко месеца, след като се мести сам в Бразилия на 15 години. След това играе за Дженоа и Динамо Загреб, преди да се върне в Япония. През 1993-а той е част от звездния отбор на Верди Кавазаки, който печели първата титла в ерата на професионалния футбол в Япония.

Казу има 55 гола в 89 мача за националния отбор на Страната на изгряващото слънце. Той помогна на тима да стигне до Световното първенство във Франция през 1998-а – първото в историята на Япония. Селекционерът Такеши Окада обаче не го включи в групата за финалите, което според мнозина японци е истинско предателство.

 

- реклама -