Казийски Тренто
Снимка: twitter.com/trentinovolley

Казийски изведе Тренто до 5-а титла на Италия

Матей Казийски прибави нов трофей към колекцията си. Той стана шампион на Италия за пети път, извеждайки като капитан Тренто до петата му титла в клубната история. Всички трофеи са спечелени с българската звезда. Предишните са през 2008, 2011, 2013 и 2015 г. В решаващия мач №5 от финала на Суперлега Тренто разби шампиона Чивитанова с 3:0 (20, 20, 19).

Макар че завърши втори по резултатност за шампионския успех с 13 т. Казийски беше избран за най-полезен играч (MVP) в решаващия двубой. Топреализатор стана Алесандро Микиелето със 17 т.

За гостите от Чивитанова най-добър беше Александър Николов. Изгряващата звезда на българския волейбол записа 12 точки. Марлон Янт Ерера се отчете с 11 точки.

Най-вероятно това беше и последният мач за Матей Казийски с екипа на Тренто. По все още непотвърдена информация българският посрещач ще продължи кариерата си в Алианц Милано. Този сезон Алианц завърши на четвърто място.

Очаква се в следващите дни 38-годишният ветеран да обяви и дали ще приеме поканата на селекционера Пламен Константинов да се завърне в националния отбор. Казийски не е играл за България от 11 години насам.

- реклама -