КСНС Красимир Каракачанов, Петриотичен фронт Реформатори мандат правителство

6 месеца казарма предлагат от Патриотичния фронт

6 месеца казарма за всички младежи, предлагат от Патриотичния фронт. Младите мъже без образование да имат алтернативна военна служба от 12 месеца, настояват още „патриотите“.

„61% от българските граждани са за възстановяване на наборната военна служба, а 71% са за възстановяване на трудова повинност, под формата на военна служба за онази част от населението, които са неграмотни“.

Това обяви в парламента Красимир Каракачанов от ПФ, като цитира направено през март социологически проучвания.

„Българската армия в момента е далеч от модерна, професионална и боеспособна единица, в нея постъпват само мъже, които не могат да си намерят никъде другаде работа. Това е опасно за националната сигурност”.

Колко ще ни струва?

400 лева ще струва издръжката на един наборен военнослужещ. В момента издръжката на един кадрови военнослужещ е 1 200 лева, изчисли Каракачанов.

На коментарите, че няма финансов ресурс за реализиране на предложението, Каракачанов отговори:

„Задайте си въпроса колко ни струва един бежанец, може би 4 пъти по-малко, отколкото ще струва един кадрови военнослужещ. А какво ще струва на България, ако в дадена военна ситуация, да мобилизира младите хора за изпълнение на Конституцията – защитата на страната“.

Валери Симеонов сметна, че става дума за 15 000 наборници годишно, а тяхната издръжка щяла да струва под 100 милиона лева на година. Симеонов смята, че накрая ГЕРБ ще се съгласи задължителната казарама да бъде върната.

- реклама -