Катрин Тасева, медали, турнир, Русия
Снимка: Българска федерация по художествена гимнастика

Катрин Тасева с пет медала от онлайн турнира, организиран от Русия

Катрин Тасева се пребори и спечели пет от пет възможни медала на онлайн турнира по художествена гимнастика с домакин Русия.

Кати грабна бронза в многобоя, като преди нея останаха само сестрите Аверини, а Кати успя да изпревари много силните италиански гимнастички Милена Балдасари, Александра Аджирджикулезе, , София Рафаели, както и узбекистанката Сабина Ташкенбаева.
Катрин спечели и още сребърен медал на бухалки бронзови медали на обръч, топка и лента1 съобщават от Българската федерация по художествена гимнастика.
Годината е изключително трудна и тежка за всички спортисти, състезания няма, вирусът не подбира, спират се тренировки, нарушава се формата и изобщо цялостния тренировъчен процес, И Ирина Винер сподели днес за руските медии, че националката им Екатерина Селезньова е била с корона вирус и не е могла да тренира в зала, така че дори такива онлайн турнири се оказват изключителна възможност състезателките да сверят часовниците си за моментното си състезание, да усетят някакво състезание, да покажат композициите си пред съдийките.

Можем да поздравим Катрин за начина, по който се справи докарай, както и Бранимира Маркова – главен мениджър на отбора, за куража да участват на този турнир, пишат от Федерацията.

Работата, която предстои за целия отбор ще е много и ще е къртовска, само да си пожелаем пандемията да отмине, а спортът да стане отново надпревара в нормални състезания и провеждане на пълноценни тренировки и подготовка!

 

- реклама -