Катрин Деньов

Катрин Деньов продава на търг лична колекция от тоалети на Ив Сен Лоран

Френската екранна легенда Катрин Деньов обявява на търг колекция лични облекла, създадена от нейния покоен приятел, модната икона Ив Сен Лоран.

Деньов, която току-що навърши 75 години, обяви, че продава къщата си в северна Франция, където държи гардероб, пълен с облекла от Сен Лоран и е решила да се раздели с някои от дрехите „не без известна тъга“.

„Това са дизайнерски облекла на един толкова талантлив мъж, който ги е създал само за да прави жените по-красиви“, каза Деньов в изявление за аукционната къща „Кристис“, която ще осъществи продажбата.

На търг отиват 150 артикула, сред които палта, рокли и аксесоари – някои от тях уникални модели, предназначени единствено за актрисата

Една част от тях ще бъде продадена по време на седмицата на Висшата мода в Париж, а останaлите тоалети ще бъдат пуснати онлайн. Деньов често беше спрягана за муза на Ив Сен Лоран и водеща фигура в дизайнерския му кръг от бляскави жени като принцеса Грейс от Монако, Уолис Симпсън и Палома Пикасо.

След първата им среща, когато е само на 22 години, Деньов се радва на интензивно 40-годишно приятелство със Сен Лоран до смъртта му през 2008.

- реклама -