Като във филм на ужасите: Американец трови бездомници, снима с камера реакцията им

Прокуратурата в Ориндж каунти, Калифорния, повдигна обвинения срещу мъж за отравяне на осем бездомници, включително възрастен човек. Посегателствата срещу бездомните са заснети на видеозапис. 38-годишният мъж снимал реакциите на жертвите си – давал им храна, която съдържа олеорезин капсикум – вещество, което е два пъти по-силно от лютивия спрей, използван от полицията, съобщи Fox5.

Уилям Кейбъл е от Сан Андреас – срещу него са повдигнати обвинения за отравяне, за нанасяне на наранявания на възрастен човек, както и за консумация на алкохол или пушене марихуана по време на шофиране.

Жертвите, всички отровени в град Хънтингтън Бийч, са страдали от различни симптоми, включително подобни на припадъци симптоми, затруднено дишане, повръщане и интензивна болка в устата и стомаха, казват от прокуратурата.

Няколко от жертвите се нуждаят от хоспитализация.

Властите призоваха обществеността за оказване на помощ за идентифициране на допълнителни жертви и заподозрени във връзка с поредицата от отравяния, започнала в средата на май.

„На няколко жертви били дадени други храни и бира, за да ги примами да ядат отровената храна“, написаха прокурори в съобщение за пресата.

Ако бъде признат за виновен по всички обвинения, Кейбъл може да бъде осъден на 19 години затвор.

- реклама -