Катастрофа затвори главния път София-Варна

Временно е затворен за движение участък от главния път София-Варна в района на Омуртаг, поради катастрофа.

Пътните настилки в област Търговище са мокри; вали слаб мокър сняг. Пътищата са опесъчени. Това съобщи за БТА дежурният в Областното пътно управление.

Снежна покривка около 5 см се е образувала в района на общините Омуртаг и Антоново. През нощта и в момента в обработването на пътищата са били ангажирани 15 машини. Видимостта е добра.

От ОД на МВР в Търговище съобщават, че поради възникнал тази сутрин пътен инцидент на главния път на територията на община Омуртаг – между разклоните за село Панайот Хитово и града, сигнал за който е получен в 8.13 ч., временно ще бъде затворен за движение участък от пътя.

По първоначални данни пътнотранспортното произшествие е между два товарни автомобила. Водачът на единия е откаран в МБАЛ-Търговище.

Временно са в сила обходните маршрути: за пътуващите в посока София-Варна леки автомобили – през моста за с. Камбурово – с. Илийно – с. Великденче – гр. Омуртаг; пътуващите в посока Варна-София леки и товарни автомобили се пренасочват от околовръстния път на Търговище през гр. Попово.

Движението се регулира от екипи на сектор „Пътна полиция“ в областната дирекция и на РУ-Омуртаг.

- реклама -