КАТ към студентите: Бъдете отговорни на пътя

„Пътна полиция“ обяви препоръки към студентите, които се готвят да празнуват и пътуват за студентския празник, предава БНР.

По традиция 8 декември е свързан с пътувания и неколкодневни празнувания в хижи, хотели и други подходящи за това места.

Във връзка с осигуряване на личната безопасност „Пътна полиция“ препоръчва за отговорно поведение на пътя – за предварителна информация за времето, за ремонти по избрания маршрут и за алтернативни пътища, проверка за състоянието на превозното средство, с което ще се пътува, и наличността на достатъчно течности за отделните му системи, зарядни устройства за акумулатори и мобилен телефон.

Да шофира най-опитният от групата, за да реагира при попадане в аквапланинг при обилен дъжд, снеговалеж, заледявания и други климатични капани.

Ако празникът е продължил до късно и сте пили алкохол, водачът да изчака до пълното си възстановяване и тогава да тръгва отново на път.

Ако младежите попаднат в рискова ситуация, първо да сигнализират на телефон 112, а след това на близките и приятели, съветват още от „Пътната полиция“.

- реклама -