Елио Кастрониевес
Снимка: twitter.com/IMS

Кастрониевес спечели Инди 500 за четвърти път – ВИДЕО

Елио Кастрониевес спечели 105-ото издание на легендарното Инди 500. Бразилецът стана четвъртият пилот в историята с четири победи на овала. Другите са Рик Миърс, ЕйДжей Фойт и Ал Ънсър.

Предишните победи на Кастрониевес са през 2001, 2002 и 2009 с Тийм Пенске. Тази обаче е първа с Майер Шанк Рейсинг. 45-годишният пилот изпревари Алекс Палу за последен път две обиколки преди финала и издържа до края. Второто място остана за испанеца, трети се нареди Симон Пажено от Франция. Той изпревари мексиканеца Пато О’Уорд.

Неделното състезание в Индианаполис беше наблюдавано от 135 000 зрители. Това е най-посетеното спортно събитие от началото на пандемията от коронавирус. Въпросните 135 000 души обаче са само 40% от капацитета на съоръжението.

Кастрониевес се пошегува с възрастта си след финала и даде за пример 43-годишният куотърбек Том Брейди и 50-годишния голфър Фил Микелсън. „Още ставам, а? Том Брейди спечели Супербоул, Фил Микелсън – титлата в ПГА. Старците си го могат. Все още ритаме младоците по задниците и им даваме уроци“, каза бразилецът.

- реклама -