Англия - Италия, Инсинье, дузпа
Инсинье и Бътланд малко преди италианецът да вкара от дузпа за 1:1

Късна дузпа спаси Италия на „Уембли“

Дузпа в края на двубоя спаси Италия от загуба на „Уембли“ срещу Англия. Тимът на Гарет Саутгейт водеше в резултата до 87-а минута, когато реферът Денис Айтекин се консултира с видеоповторението и отсъди наказателен удар. Той бе реализиран от Лоренцо Инсинье за крайното 1:1. Това бе първи гол, допуснат от островитяните след 624 минути игра. Благодарение на него англичаните продължават да имат неприятен баланс срещу адзурите – едва една победа в последните осем мача.

Джейми Варди вкара за 1:0 в 26-а минута, възползвайки се от бързо изпълнение на пряк свободен удар от Джеси Лингард. Варди не беше вкарвал гол за Англия от точно 366 дни.

Англичаните допуснаха някои грешки в защита и Чиро Имобиле на два пъти имаше шансове да изравни, но ги пропусна. След като дебютантът Джеймс Тарковски обаче настъпи Федерико Киеза в наказателното поле, Инсинье преодоля Джак Бътланд за 1:1. Това бе и едва вторият точен удар за адзурите в двубоя.

Саутгейт: За дузпата може да се дебатира цял ден

„Щастлив съм, че има време до световното първенство, за да може да се изчисти употребата на видеоповторения. В правилата пише едно, съдията направи друго. Тази дузпа може да се обсъжда цял ден. Изглежда, че Тарковски наистина го настъпа, но пък той вече беше тръгнал да пада“, каза мениджърът на англичаните Гарет Саутгейт.

- реклама -