поли

Късите поли – запазената марка на 64-годишната първа дама на Франция

Държавният протокол е категоричен – дължината на полите трябва да е под коляното. Неписаният етикет за по-зрелите жени изисква същото. Една французойка обаче разби на пух и прах всички тези догми и въпреки своите 64-години не се свени да носи къси поли и рокли.

Става дума за първата дама на Франция Бриджит Макрон. Интерсът към бившата учителка, залюбила се със своя млад ученик не стихва, след като 39-годишният й съпруг Еманюел бе избран за президент.

Бриджит слага късата пола независимо дали е на държавна визита или се разхожда на шопинг

Неотдавана дължината на полата на французойката скандализира останалите първи дами по време на срещата на европейските лидери с американския президент Доналд Тръмп. Тогава Бриджит очевидно бе с най-късата одежда.

През първата половина на месеца първата френска двойка имаше няколко официални прояви и Бриджит всеки път приковаваше вниманието. На 6 юни Еманюел и Бриджит приветстваха в Елисейския дворец датската принцеса Мери, която е наследника на трона. За тази среща първата френска дама бе избрала права мини рокля с наситен ултрамаринов цвят, допълнена със светъл жакет. Както се полага, тоалетът й бе от модната къща Louis Vuitton.

След това на 11 юли двамата отидоха в Льо Тук, за да гласуват на парламентарните избори. Бриджит бе с тесни дънки и бял елек.

А преди два дни първата френска двойка пристигна в бившата френска колония Мароко. Докато Еманюел и кралят на тази арабска държава Мохаммад VI решава политически дела, Бриджит и съпругата на краля Лалла Салма отидоха в Националния музей на съвременно изкуство да се полюбуват на изложба на Пикасо.

Бриджит остана вярна на стила си: все същата мини рокля с къси ръкави, чанта през рамото и обувки на висок ток.

- реклама -