Касим Дал: Битката между Доган и Пеевски ще е жестока

Касим Дал: Битката между Доган и Пеевски ще е жестока.

Ахмед Доган не е безгрешен, за всичко, което се случва, е виновен той. И мен ме изключиха с готови подписи от областните структури и чак след година на централно ниво. Сега Доган отново търси посредничеството на Стоян Денчев, Библиотекарския кръг и ДПС. Това каза в интервю за БНР Касим Дал, един от учредителите на ДПС, създател на партия „Свобода и достойнство“, след като е изключен от Движението за права и свободи.

„Доган начерта този път и  докара нещата до тук. Сега трябва сам да ги оправи, а не да търси ДС и Стоян Денчев, библиотекарския кръг и ДС, да си поеме отговорността и да реши проблемите в ДПС. Глупаво е да търси посредници, особено като знаем, че тези хора са от т. нар дълбока, паралелна държава. Никой не може да му помогне и Пеевски е от тези среди“, препоръча Касим Дал.

„Още от началото познавам Доган били сме и по затворите заедно, осъдиха ни по едно и също дело, него 10 години, мен 8. Този ореол около него ние създадохме хората в съпротивата на Възродителния процес и търпим всички плюсове и минуси от това нещо. Все още хората по места за него гласуват. Не случайно и Пеевски и Чакъров слагат неговия портрет. Авторитетът му между хората е голям“, разказа Дал.

 И прогнозира: „Няма да останат в това положение нещата, като ги познавам и двамата, особено Доган. Битката ще бъде жестока. Тези двама председатели на ДПС, като се приемали да оглавят ДПС,

трябва да знаят, че в Устава на партията има място на почетния председател и той определя

политиката, той санкционира листите за избори.

Значи в ръцете на Доган са плюсовете“.

За Бойко Борисов Касим Дал коментира, че „работи заедно с Пеевски“ и това личи от назначенията, които се направиха на областни управители и зам.-областни в последните дни.

Дал разказа за първите години на създаването на Движението за права и свободи, за съмишлениците си, както и че за един ден в към ДПС се присъединяват 40 000 души. И с тъга си спомни за самоубийството на приятеля и съмишленика му Ахмед Емин.

- реклама -