прокуратура, имунитет, ЦИК, кандидат, депутат

Къщата на братя Бобокови в Русе остава окупирана от полицаи

Къщата на Пламен Бобоков в Русе продължава да се охранява от полиция, съобщи БНТ. Тя е запечатана след вчерашната акция. Днес се очаква прокуратурата да оповести каква е съпричастността на Атанас и Пламен Бобокови към задържаната престъпна група, част от която е зам.-министърът на екологията Красимир Живков.

Той, двамата братя и други съпричастни към разследването, са задържани за 24 часа.

Братята са считани за едни от най-богатите хора в България. При акцията вчера бяха обискирани техни имоти в Русе, Монтана и София.

Техният завод “Монбат” има изградена рециклираща фабрика в Монтата за преработка на акумулатори. При производството се получават отпадъци, които изнасяли за преработка в Германия. Това обаче се оказало доста скъпо като цената скачала и от транспортните разходи.

За да се спести голяма част от тези разходи, дружеството започнало фиктивно да оползотворява отпадъците си, съобщи вчера Сийка Милева, говорител на главния прокурор. Разследващите установили, че отпадъците били изпращани на контролирани от Бобокови фиктивни фирми.

“Така се спестявала голяма част от разходите, генерира се печалба и се избягват данъчни задължения в големи размери”, поясни Милева.

- реклама -