Кашпировски се завръща – ще го видим и у нас?

Кашпировски се завръща – ще го видим и у нас? Почитателите на феномена Анатолий Кашпировски в България няма да успеят да го видят на живо, макар по-рано през тази година визитата му у нас да бе уж сигурна. Лечителят с противоречива слава трябваше да дойде в София през октомври и да проведе няколко масови сеанса.

Организаторите на събитието

обаче не са успели да се договорят с екипа му и то няма да се проведе, пише вестник Ретро.

Преди 30 години Кашпировски се превърна в тотална сензация на територията на някогашния СССР, но и във всички страни от социалистическия строй. В определен ден и вечерен час феноменът провеждаше своите телевизионни сеанси,

след които мнозина твърдяха, че са излекувани

от една или друга болест. След време сеансите бяха спрени, а Кашпировски пое по широкия свят. Гений или шарлатанин? Никой досега не е дал точен отговор какъв всъщност е руснакът. Самият Кашпировски отрича всякакви твърдения за екстрасенски способности и отдава способностите си на дългото изучаване на човешката природа.

83-годишният психиатър възобнови дейността си

в началото на Ковид пандемията. Преди това не провеждаше сеансите си, тъй като се бе оттеглил в Америка, където почина дъщеря му след падане. Повече от две години той не успяваше да се възстанови, но в момента се е завърнал към дейността си, излъчвайки в интернет. „Аз не съм екстрасенс. 30 години съм работил в психиатричната клиника, усвоих много неща и започнах да експериментирам първо със себе си – шофирах кола със завързани очи,

спирах собственото си сърце и т. н.

Познавам цялата тази кухня, както никой друг… Дойдох, за да възкреся живите – с тази фраза подчертавам основната насока на моята работа – възраждане на умираща или вече мъртва част на физическата плът. Огледайте се – убеден съм, че далеч не всеки от околните има в устата си 32 зъба… Да, хората са живи, но с някаква част от тялото си навярно са умрели.

Например имат мъртви зъби или коси.

А прекаралите инфаркт – нима на поразеното място няма умъртвена сърдечна тъкан, нима сърцето им не е на границата на спирането? Те са като умиращи, но един почти мъртъв орган – сърце, хранопровод, стомах, черен дроб, бъбрек, гърда – може да бъде възстановен! Възраждайки се, възкресявайки мъртва част от себе си, вие възраждате или възкресявате целия си организъм“, обяснява Кашпировски силата на способностите си.

„Аз не въздействам, аз разбирам човека, това е тайната.

Помагам не на части, а на отделни частици, но най-важното е какво се случва в един жив организъм, който е бил застрашен от гибел заради някакви нарушения. Оттук е това, може би парадоксално, а аз бих казал поетично название, нямащо нищо общо с религиозното възкресение. Тук няма конкуренция с религиозния израз „възкресение на мъртвите“. Не се меся там. Но ако у човека нещо частично е умряло – това вече е за мен“, твърди Кашпировски в свое интервю,

като дори дава факти и снимки за хора,

на които е променил цвета на очите, формата на челюстта и т. н.

В момента Кашпировски живее в американския град Брайтън с внуците и двамата си синове. Внучката му Инга е трикратна шампионка на Щатите по карате, а внукът му благодарение на него учи наизуст и чете от 3-годишен. През 1993 г. Кашпировски е избран за депутат в руската Държавна дума от Либерално-демократическата партия на Русия. След края на депутатските си пълномощия през 1995 г. се преселва в САЩ. В свое интервю той казва, че това се наложило, за да спаси сина си Сергей, тъй като имало сигнал, че се готвят да го отвлекат за откуп.

- реклама -