ПСЖ

Съдът в Лозана спря разследването на УЕФА срещу ПСЖ

ПСЖ постигна важна победа в битката да изчисти името си. Спортният арбитражен съд в Лозана (КАС) нареди на УЕФА да спре разследването срещу парижани. То се води за нарушения на финансовия феърплей.

През септември комисия на УФЕА реши да отвори отново разследването срещу шампионите на Франция. Причината – съмнения за нереални партньорски договори, с които клубът заобикаля правилата за финансов феърплей. Основната причина за разследването бе привличането на Неймар и Мбапе срещу общо 400 милиона евро.

КАС одобри жалбата на ПСЖ срещу УЕФА

През юни миналата година УЕФА първоначално отсъди, че френският клуб не е нарушил правилата. Няколко месеца по-късно от организацията обаче отвориха отново случая. Ръководството на ПСЖ обжалва това решение пред КАС. От Лозана обявиха, че одобряват жалбата на клуба и разследването няма да бъде отваряно. Решението на КАС е окончателно. Основната теза на френския шампион бе, че УЕФА сама е нарушила правилника си. В него е записано, че едно разследване може да бъде отворено за повторно разглеждане до десет дена след първоначалното решение.

- реклама -