Кървави следи: Румен Тонев влачил тялото на психолога Нав по стълбите (Снимки)

Кървави следи: Румен Тонев влачил тялото на психолога Нав по стълбите. Бившият полицай Румен Тонев, който е обвинен за

убийството на психолога Иван Владимиров-Нав,

влачил тялото на 45-годишния мъж по стълбите на кооперацията към мазето. Това стана ясно в Софийския градски съд, където се гледаше мярката за неотклонение на 52-годишния Тонев.

Снимки от кооперацията на улица „Черковна“ 69 показвали наличието на кървави следи. Съдия Николай Младенов посочи, че не е ясна причината поради която тялото на Иван Владимиров

е било влачено към мазето, но това

едва ли е било, за да му се помогне, а по скоро то да бъде укрито, но появата на съседи е попречила, пише „24 часа“.

Самият Тонев казал пред един от комшиите си: „Иван искаше да ме убие с метален предмет“. Той извадил лютив спрей и го напръскал, после видял, че Владимиров носи и метален предмет в ръката си, най-вероятно катинар.

Тогава извадил законния си пистолет „Байкал“

и застрелял психолога. Във входа на блока е намерена гилза. Има и доказателства, че тялото е премествано. Бившият полицай засега отказва да даде материал за ДНК експертиза.

Трагедията става на 8 февруари около 22:30 на улица „Черковна“, където Тонев живее на първия етаж. Той обитава жилището заедно с 70-годишната си майка. Не е женен.

Пред съда каза, че има ТЕЛК 34% инвалидност,

но не е пенсионер по болест, но и не работи. Адвокатката му го описа като неконтактен, но пък винаги провокиран от други обстоятелства.

Защитата поиска мъжът да бъде пуснат на свобода, защото е болен и това се доказва от епикризи. Освен това трябва да се грижи за болната си майка. За неконтролируемите му

емоции има обяснение, посочи адвокатът му.

По време на делото стана ясно, че Тонев е осъждан, но реабилитиран. През далечната 1996 година, той е съхранявал незаконно боеприпаси, за което е наказан с глоба.

По искане на Софийска градска прокуратура (СГП) Софийски градски съд (СГС) взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 52-годишния Румен Тонев., обвинен за убийството на Иван Владимиров, съобщиха от прокуратурата.

Тонев е привлечен към наказателна отговорност

за това, че на 08.02.2023 г. около 22.30 ч. в гр. София, ул. „Черковна“, умишлено убил 45-годишния Иван Владимиров, като го прострелял в областта на лицето със законно притежаван пистолет.

От държавното обвинение посочиха, че психологът е убит с един изстрел. Известният психолог Иван Владимиров – Нав бе убит след съседски скандал в София.

Със заповед на началника на Пето Районно управление

на полицията в София е разпоредена проверка заради убийството на психолога Иван Владимиров, съобщиха по-рано от МВР.

Съдът сподели доводите на прокурора, че са налице достатъчно доказателства, които водят до извод за обосновано предположение за съпричастност на обвиняемия към деянието, за което е привлечен в това качество.

Съдът прие, че е налице и реална опасност

той да се укрие и да извърши друго престъпление, поради което определи като подходяща най-тежката мярка за неотклонение. Определението на съда не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Софийски апелативен съд.

 БТА

- реклама -