Златю Бояджиев

Картините на Златю Бояджиев оживяха на фасадата на Чомаковата къща в Пловдив

Картини на Златю Бояджиев оживяха на фасадата на Чомаковата къща в Пловдив, където се намира постоянната експозиция на големия български художник .

В продължение на две вечери пловдивчани наблюдаваха лазерна визуализация на избрани творби

Публиката се докосна до творчеството на големия художник чрез художествено-музикална 3D проекция с лазерни ефекти, целяща да популяризира сред максимално широка аудитория творчеството на Златю Бояджиев, един голям творец чиито платна безспорно съчетават българските художествени традиции с богатото наследство на европейското изобразително изкуство.

Всичко това се случи по проект на ОИ „Старинен Пловдив“, който екипът спечели пред Министерство на културата за „Събития за популяризиране на съвременното европейско изкуство в рамките на Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз“.

В „Годината на европейското културно наследство“, Общинският институт реши да заложи на аудио-визуалните технологии на 21-ви век за представяне на картините на именития български художник и чрез тях по атрактивен начин да бъде почетен българския принос към богатството на европейската култура.

- реклама -