Банкси момичето с балона картина самонарязана унищожена

Картина на Банкси се самоунищожи след като беше продадена за повече от 1 милион паунда

Картина на известния уличен артист Банкси буквално се „наряза“ на парчета, след като бе продадена на търг за над 1 милион паунда.

Това съобщи BBC.

„Момичето с балона“ – една от най-популярните и разпознаваеми творби на художника, бе предложена на вниманието на ценителите на аукцион на „Сотбис“ в Лондон.

Поставеното в рамка платно, което изобразява момиче, което протяга ръце към балон във формата на сърце, бе последното платно в търга, показано на събралата се публика. Малко след като творбата, рисувана през 2006 година бе продадена за 1,04 милиона паунда, платното буквално се спусна надолу по рамката и премина през машина за рязане на хартия, монтирана в основата й.

Самият Банкси публикува снимка на момента, в който платното виси на ленти от рамката, в „Инстаграм“, като текстът под фотографията гласеше: „Отива си, отива си, изчезна…“

https://www.youtube.com/watch?v=Std3LfVx41c

Бански е псевдоним на изпълнен с противоречия уличен артист от Бристол, чиято истинска самоличност така и не бе официално разкрита въпреки множеството спекулации. Той придоби световна слава след серия от графити, които се появиха на фасадите на сгради в различни градове на Великобритания. „Момичето с балона“ първоначално се появи като графит на стена на сграда на Грейт Ийстърн стрийт в Лондон през 2006 година. През 2017 година то бе обявено за любимата творба на британците.

Продадената на търга на „Сотбис“ версия на картината е рисувана с акрилна боя върху платно, поставено в рамка.

- реклама -