Младен Кърстаич Люксембург
Снимка: facebook.com/BulgarianNationalTeam

Кърстаич: Знаем слабите места на Сърбия

Младен Кърстаич е в интересна ситуация. Бившият селекционер на Сърбия и настоящ на България, утре ще се изправи срещу родината си. България и Сърбия излизат в европейска квалификация в Разград, като гостите определено са фаворити.

„Очаква ни Сърбия – най-добрият отбор в групата. Отличен отбор, играят добър футбол. Тактически са много силни. Но ние сме амбициозни. Имат много силни индивидуални качества, но имат и слабости“, започна Кърстаич.

„В тези мачове трябва да се борим. Има какво да губим, не мога да кажа, че няма. Ние искаме да спечелим точки. В тези мачове младите футболисти трябва да покажат характер, да им се обърне внимание. Очаквам утре да видя тази енергия, която я имаха в другите мачове, без първото полувреме срещу Унгария. Това не е нещо, което има нужда от опит и класа“, добави той.

„Подмладихме отбора, имаме доста млади хора. Нямаме футболисти от водещите първенства с изключение на Илия Груев. Имаме капитан, който е екстракласа. И това е. Питате ме тези, които не играят, защо не играят в клубовете? Не мога да кажа, но това е най-доброто, с което разполагаме. С изключение на Недялков и Димо Кръстев, които са контузени и не са тука, други пропуснати няма. Ако имате по-добри, дайте ми ги. Аз отговарям за отбора. Това е“, каза Кърстаич.

След това се спря и на съперника и на шансовете на България утре: „Знам къде са проблемите на Сърбия и къде ние можем да ги ударим. Моето желание е да победим с цялото ми уважение към отбора на Сърбия“.

„Утре е просто един мач – 90 минути. Футболът е най-важното нещо от маловажните. И се надявам да победим. Не е проблем, че ще слушам химна на Сърбия от пейката на България“, завърши селекционерът.

- реклама -