Младен Кърстаич
Снимка: facebook.com/BulgarianNationalTeam

Кърстаич: Това е най-доброто на България

Селекционерът на България Младен Кърстаич заяви, че това са най-добрите футболисти, с които може да разполага. Той говори след загубата с 0:3 от Унгария снощи. Това беше второ поражение за нашите в квалификациите за Евро 2024.

„За съжаление нямам лукса да разполагам с играчи, които се състезават в големи клубове и играят на най-високо ниво, освен това имахме проблеми с контузени играчи“, каза Кърстаич.

„За съжаление повечето играчи играят в българското първенство и не са свикнали да играят на такъв висок ритъм, а тежкият мач с Черна гора ги изцеди. Играчите, с които разполагаме, имат своите качества. Те обаче са неопитни и когато се изправят срещу футболисти от висока класа понякога не успяват да се справят с тях. Някои от тях играят, а други не, във вътрешното първенство, но това са играчите, с които разполагаме“, добави сърбинът.

Той треньор обясни, че отборът на Унгария е пример за прогрес. „Те го направиха като подобриха вътрешното си първенство. Що се отнася за нашия отбор още при идването си казах, че ако се играе както досега, не бих дошъл. Идеята е да има промяна, но са нужни години, за да се изгради такава игра, че България да се противопостави на отбори като Унгария или Сърбия. Реално това е най-доброто, с което разполага България в момента“, каза Кърстаич.

„Не само в България, но и в Сърбия тренорът винаги е виновен. Що се отнася за опитните играчи – те имат качества и бързина. В момента по-добри от тях нямаме. Младите, с изключение на две, три момчета, които липсваха заради контузии – това са играчите, с които разполагаме. Искам да работя с тези, които имам на разположение и с тях да изградим отбор за бъдещето“, завърши той.

- реклама -