Младен Кърстаич
Снимка: facebook.com/BulgarianNationalTeam

Кърстаич получи отказ от двама играчи, родени в чужбина

Селекционерът на българския национален отбор по футбол Младен Кърстаич е получил отказ от двама играчи, които са родени в чужбина. Става въпрос за Индиана Василев и за Крис Попов. Кърстаич е искал да ги извика за предстоящите мачове с Литва и Сърбия през юни. Това са квалификации за Евро 2024.

22-годишният Индиана Василев играе като крило за отбора си Сейнт Луис Сити в МЛС. От началото на сезона той има 13 мача и 2 гола. Индиана е син на бившия футболист на Сливен от началото на 90-те години Денчо Василев.

Според БТА Индиана се е зарадвал и е благодарил за вниманието. И е подчертал, че не затваря вратата да играе за България, като в съвсем близко бъдеще темата може да бъде коментирана отново, но в момента предпочита да се фокусира върху адаптацията си в Сейнт Луис, тъй като това е ново място за него и той кара първия си сезон в клуба.

Индиана Василев беше канен в националния отбор на България и от Георги Дерменджиев. Тогава той пак отказа.

Крис Попов е на 18 години, роден е през 2004-а година в Уелс. На 11 години е приет в академията на Манчестър Юнайтед, но на 16 е освободен. Отива в Лестър и още в първия си сезон вкарва 20 гола в 24 мача за отбора до 18 години. В момента играе за тима до 23 години, като е използван или на върха на атаката, или като втори нападател.

Към момента има 3 мача за младежкия национален отбор на Уелс. През миналата година той е бил наблюдаван и от селекционера на Уелс Робърт Пейдж.

Младокът е благодарил на Кърстаич за вниманието и също е оставил отворена вратичка. Той е обяснил, че ще вземе решение коя страна да представлява, когато направи и крачки в мъжкия футбол.

- реклама -