Младен Кърстаич
Снимка: facebook.com/BulgarianNationalTeam

Кърстаич: Нямам против да играем лошо, но да победим

„Нямам против да играем лошо и да печелим. Има мачове, в които съперникът не ти позволява да играеш на ниво, не знаеш какво да очакваш и това прави футбола интересен“. Това заяви селекционерът на българския национален отбор по футбол Младен Кърстаич. Той говори преди първата квалификация за Евро 2024 в група G. Нашите посрещат в Разград състава на Черна гора.

От първоначалния списък на селекционера отпаднаха Димо Кръстев, Доминик Янков и Илиан Стефанов. Защитникът на Лудогорец Антон Недялков пък не тренира пълноценно.

„Направихме отбор с доста млади и амбициозни играчи. Свършихме добра работа, започнахме да го изграждаме. Сега след контролите дойде ред на борбата за точки. Трябва да бъдем внимателни, защото групата е тежка. Всички съперници са от нашия регион, Сърбия е фаворит, Унгария е силен отбор. Черна гора е с играчи, които искат да се докажат. Неудобен отбор са, няма да е лесно“, каза Кърстаич.

„Очаквам тежък мач, имат по-опитни футболисти от нашите. Мачът вероятно ще бъде равностоен, но имаме необходимите качества за победа. В живота е сигурно, че човек може само да умре. Нищо друго не е ясно предварително“, каза той.

„Къде бяхме преди една година? Колко български играчи играят в българската лига? Когато дойдох, казах ще направя отбор, който да отговори на европейските стандарти. Като динамика и като физика. Започнахме да изграждаме този отбор с млади играчи. Футболът е дългосрочен процес, не може с един мач да се класираш на Европейско и на Световно. Ако зависи от мене, постоянно ще бъде така. Играчите трябва да играят за страната си, а не да идват на туризъм, както съм чувал, че е било преди. Единствения начин да върнем доверието, е да постигаме резултати“, завърши Кърстаич.

- реклама -