Карлос Слим

Карлос Слим предлага да работим по 3 дни седмично

Мексиканският милиардер Карлос Слим предлага да работим по 3 дни седмично.

Според богаташа, радикалното съкращаване на работната седмица ще доведе до отваряне на нови работни места и ще осигури по-голяма динамика на бизнеса.

„Днес хората живеят по-дълго, по-здрави са, не са претоварени от тежка физическа работа. Днешната цивилизация търси повече знания, повече изкуство и по-малко физическа подготвеност. Мисля, че хората трябва да се пенсионират по-късно и да работят три дни в седмицата“, сподели Слим пред телевизия Блумбърг.

Ако хората бъдат свободни 4 дни в седмицата, това не само ще повиши качеството на живота им, но ще доведе и до по-голям растеж на туризма, развлекателната индустрия, културата, спорта и образованието, категоричен е Карлос Слим.

Собственикът на мексиканската телекомуникационна компания на два пъти беше обявяван от сп. „Форбс“ за най-богатия човек на планетата. Днес той е на седмо място в калсацията на най-заможните в света със състояние от 49,1 милиарда долара.

Лоша новина за пенсионерите

Според Карлос Слим обществото ще спечели от по-късното пенсиониране, защото ще заделя по-малко пари за възрастните хора. Самият Слим, който вече е на 76 години, няма намерение да излиза в пенсия.

Работим по-зле в жегата

Идеята за тридневна работна седмица не е само на Карлос Слим. Преди няколко дни британските медии огласиха резултатите от изследване, според което работниците са продуктивни само три дни в седмицата. Когато е жега и времето е задушно, продуктивността спадала на два дни и половина.

- реклама -