Карлос Контрера, Росана Станиславова

Карлос Контрера, ВМРО: Освен алтруизма, кметът на „Красно село“ е решил да си докара едни пари

Комисията по бюджет и финанси на Столичния общински съвет излови кмета на район „Красно село“ – Росина Станиславова (Демократична България), че си самонадписва по половин заплата от програмата за подпомагане на пострадалите от Ковид-19.
Финансираният с европейски средства проект е „Патронажна грижа за възрастни хора и хора с увреждания“. Всички столични райони кандидатстваха за тази програма.

В Красно село обаче се оказва, че освен алтруизма, районният кмет е решил да си докара едни пари.

Това коментира във Фейсбук общинският съветник от ВМРО и председател на Комисията по транспорт в СОС Карлос Контрера по повод разразилия се скандал с разпределението на средствата по програма „Патронажна грижа“ в район „Красно село“.
Писала се ръководител на проекта и си саморазпределяла хонорари за това към заплатата, коментира Контрера изявленията на районния кмет Росина Станиславова.
По-странното е, че въпросната кметица на Демократична България отказва да предостави документи колко точно пари си е прибрала от проекта, ръководейки го. Остава един горчив привкус от цялата тази ситуация.

Така, например, редно ли е районният кмет да получава месечен хонорар, за да ръководи проект.

Всъщност, априори не е ли това работата му – да ръководи. Да ръководи без значение дали парите са европейски и, че може да се получава възнаграждение за това. Логично е да си зададем и въпроса какво точно е ръководела Станиславова и защо не е бил посочен друг човек, който наистина организира пряко работата?
Едва ли някой има и най-малкото подозрение, че районният кмет е ръководел на хартия, а някой друг шерп се е занимавал с цялата координация и реално е организирал нещата.
Всъщност, казусът е еманация на това, което критикуват гражданите в районните администрации. Парадоксът е, че точно представител на „умните и красивите“ от Демократична България се овъртя на първия ден от мандата, за да вземе едни пари, смята Карлос Контрера.

<

- реклама -