Каримански завежда дело срещу Асен Василев

Любомир Каримански завежда дело срещу вицепремиера Асен Василев, тъй като се чувства засегнат от думите му. Това каза Ива Митева от ИТН.

„Вчера в едно радио един вицепремиер си позволи да каже, че господин Каримански е

сложил подписа си с под документ, с който са откраднати

1 милион лева от служител на банката. Не може така да се хвърля кал върху хората. Не може с такава лекота това да се прави и затова е съдебната ни система. Надявам се тя да даде отговорите на всички въпроси“, отбеляза Ива Митева пред bTV.

„Говорим за парламентаризъм, а в същото време наблюдаваме антипарламентаризъм, той е опасно за свободата. Не смятам, че е нормално в един от коалиционните партньори да е съсредоточена цялата фискална и парична система на България. Това не е добър знак“, коментира депутатката от ИТН пред БНР.

Според нея случващото се в НС през последните дни показва, че политическата система се е изхабила и има криза на политическите кадри. „Мисля, че вече е време да помислим и за нова изборна система“, посочи тя.

Ива Митева изтъкна, че за съдебната реформа е необходима работа с опозицията, за да бъде постигнато необходимото мнозинство.

За предложението на „Демократична България“ и БСП кандидатурите за управител на БНБ да бъдат оттеглени, Иве Митева коментира, че това не е решение. „Ако направим това, няма смисъл да бъдем повече в Народното събрание“, заяви тя.

- реклама -