Каримански обяви с кого ще се коалират ИТН в следващия парламент

Ще влезем в следващия парламент. Тази убеденост изрази Любомир Каримански от “Има такъв народ” в интервю за “Лице в лице”.

„Една от целите на „Има такъв народ“ ще бъде наистина да предоставим алтернативен подход за справяне с отделните кризи, включително политическата.

Бихме се коалирали с всички онези, които мислят в дясното пространство. Без ДПС и ГЕРБ“, категоричен е той.

Според него, социологическите проучвания, които дават на ИТН недостатъчен процент, за да минат бариерата за влизане в парламента, са много относителни. „Има НПО-та, които ясно финансират такъв тип проучвания“, посочи Каримански.

Той призова за нетрадиционни методи за справяне с кризите, включително тази в сферата на енергетиката. „Трябва да бъдем много по-креативни в начина на справяне с кризата и всички предизивкателства в икономиката и енергетиката. Трябва да успокоим тона и публичното говорене за това как бихме се справили с доставките на газ. Всяка една друга информация би повредила и попречила на целия процес и ход на преговори, независимо от колко диверсифицирани източници можем да направим това. Имаме много фактори, които атакуват стопанския живот и икономиката ни. Затова трябва нетрадиционен подход. Чака ни вероятност от рецесия след няколко месеца. Светът никога не е изпадал в подобна ситуация. Затова е нужно да сме по-нетрадиционни при решаването на такъв тип кризи“, смята Любомир Каримански.

“Всички зареждаме гориво – нефт, бензин, то идва от Русия. Беше договорено чрез дерогация от Асен Василев. Защо тогава няма протести срещу нефта? Ако газ в България използват 30% от домакинствата, тройно повече използват нефт. Можем да използваме нефт чрез “Лукойл”, няма протести срещу това. Разгневен съм, че Русия действа като дикататор и извива ръцете на цяла Европа, но защо не стартирахме Седми и Осми блок на АЕЦ?”, запита той.

Според него, ще дойде време, в което ще се преоцени цялата политическа система. “На преден план ще излизат хората, които могат да поемат реформаторски процеси на гърба си, които могат да дефинират ясна идеология за бъдещето. Малцина са. В целия парламент търсех такъв тип хора и са по-малко от 10 човека, които според мен биха могли да имат лидерски качества и да могат да се нагърбят с достатъчно сериозна реформа”, посочи Каримански.

- реклама -