Карим Бензема
Снимка: twitter.com/benzema

Карим Бензема беше осъден за сексшантаж

Нападателят на Реал Мадрид Карим Бензема беше признат за виновен в съучастие в опит за изнудване със секс видео на Матийо Валбуена.

Инцидентът с двамата съотборници във френския национален тим се разви през 2015 г. Тогава и двамата загубиха статута си на национали на Франция. Валбуена беше изнудван, а Бензема действаше като посредник между него и престъпниците.

Карим Бензема беше осъден на една година условно затвор. Освен това той трябва да плати 75 000 евро обезщетение на Валбуена. Прокуратурата настояваше за 10-месечна условна присъда. По закон присъдата максимално можеше да бъде 5 години ефективен затвор и 90 000 евро глоба.

Националът на Франция е един от петте осъдени по делото. Той обаче не присъства на процеса, а беше представян от адвокат. Нападателят на Реал отрича вината си и твърди, че само е искал да помогне на Валбуена. Потърпевшият, в момента футболист на Олимпиакос, също не присъстваше на процеса. Останалите четирима получиха присъди между 18 месеца условно и 2,5 години затвор.

Адвокатите на Карим Бензема обявиха, че ще обжалват.

- реклама -