Карим Абдул Джабар

Карим Абдул-Джабар продаде най-ценните си отличия

Легендата Карим Абдул-Джабар се раздели с някои от най-ценните си награди и предмети като играч. Това се случи на специален търг. Отличията му събраха близо 3 млн. долара.

Голяма част от парите ще отидат за фондацията на баскетболиста – Skyhook. Името идва от емблематичния удар „кука“, с който баскетболистът стана известен. Тя подпомага образованието на деца в сферата на науката, математиката и технологиите.

Сред предметите, с които се раздели Абдул-Джабар, са четири от общо шестте му шампионски пръстена. Пръстените, отбелязващи титлите на Лос Анджелис Лейкърс през 80-те години, предизвикаха огромен интерес. Най-скъпо бе продаден диамантеният от 1987 г. – за 398 937 долара.

Абдул-Джабар продаде и три от общо шестте си трофея за Най-полезен играч през сезона (MVP). Цената на всеки от тях надмина $ 120 000. Топка от последния му двубой от редовния сезон през 1989-а с неговия подпис бе продадена за $ 270 000.

Карим Адбул-Джабар: Радостното лице на дете е повече от всеки трофей

„Поглеждайки назад към това, което съм постигнал в живота си, вместо да гледам блясъка на скъпоценни камъни и трофеи, отбелязващи нещо, което съм направил преди много време, бих предпочел да погледна в радостното лице на някое дете, което държи първата си гъсеница. И да помисля за това, което бих могъл да направя за неговото бъдеще“, заяви Карим Абдул-Джабар.

- реклама -