Карикатурна статуя на Уайнстийн посреща гостите на „Оскарите“ (СНИМКИ)

Три дни преди церемонията за наградите „Оскар“, уличен артист откри в Лос Анджелис статуя, осъждаща действията на бившия „крал на продуцентите“ Харви Уайнстийн, чиято кариера и живот се сринаха след обвиненията за сексуален тормоз над повече от 70 жени.

Статуята Casting Couch представлява бившия продуцент в естествен ръст по халат, седнал на златисто канапе със статуетка Оскар в ръката, описва Ройтерс.

Авторът, който се е нарекъл Пластик Джизъс, е монтирал произведението в близост до театъра, където в неделя вечерта ще се проведе 90-ата церемония „Оскар“.

Засега обкръжението на Уайнстийн не коментира произведението. Той продължава да отрича всички обвиненията. „Мнозина мислеха, че „кастингът на канапето“ е останал в миналото, но той все още беше част от холивудската култура“, казва Пластик Джизъс на страницата си във Facebook. Той беше един от създателите на статуите на голи Тръмп в няколко града в САЩ през ноември 2016.

След избухването на скандала Уайнстийн беше изключен от Академията „Оскар“ и уволнен от собствената си компания, която тези дни обяви фалит, предизвикан от репутационната катастрофа.

Статуята, открита вчера, е създадена с дарения.

Междувременно се разбра, че застрахователната компания „Чъб индемнити“ не мисли да покрие съдебните разноски на продуцента Харви Уайнстийн, срещу когото са заведени 11 съдебни иска с обвинения в сексуални посегателства, предадоха ТАСС и БТА.

„Чъб индемнити“ е поискала от съдебните органи да я освободят от отговорността да изплати съдебните разноски на Харви Уайнстийн. Всички искове срещу продуцента са свързани със склонността му към злонамерено и скандално поведение, свързано със сексуално насилие, отбелязаха от компанията.

Тя е уведомила Харви Уайнстийн, че отказва да покрие съдебните му разноски.

- реклама -