Кари Фишър

Кари Фишър е приела кокаин и екстази преди смъртта си

Докладът от аутопсията на актрисата Кари Фишър показва, че в системата й е имало наличие на алкохол и опиати, включително кокаин и екстази.

Резултатите от токсикологията доказват, че преди да й прилошее по време на полета на 23 декември актрисата е употребила наркотичните вещества, като най-вероятно кокаинът е бил абсорбиран от системата й приблизително три дни преди качването й на борда на самолета.

Както обясняват от съдебната патоанатомия в Лос Анджелис обаче, дозата и времето на прием не могат да бъдат определени с абсолютна точност. Затова и не може да се докаже до каква степен именно наркотичните вещества са довели до леталния край на актрисата, станала известна покрай ролята си на принцеса Лея в сагата „Междузвездни войни”.

Легендарната Фишър почина на 60-годишна възраст в болницата на Лос Анджелис на 27 декември, след като 4 дни преди това изгуби съзнание по време на полет от Лондон. След множество спекулации, преди дни излязоха първите резултати от аутопсията й, която заключи, че причина за смъртта й е била сънна апнея. Тогава съдебните медици обявиха, че за фаталната развръзка са имали принос „и други неопределени фактори“ без да дават повече детайли.

През живота си Фишър страдаше от биполярно разстройство, атеросклероза и се лекува от кокаинова зависимост през 80-те години, но в съобщението не се казва дали и какво отношение към смъртта ѝ има това.

- реклама -