строители

Караянчева застана зад строителите и обяви, че осъжда опитите за дискредитация на бранша

Подкрепям българските строители, заяви председателят на парламента Цвета Караянчева

Тя проведе среща с представители на Камарата на строителите в България, които рано тази сутрин разположиха камиони и техника на бул. „Цариградско шосе“ в столицата в знак на протест срещу твърденията в публичното пространство за прекалено висока цена и ниско качество на изпълнението в строителния сектор.

От строителната камара внасят в парламента подписка в своя подкрепа

В отворено писмо те настояват за спиране на използването на бранша за политически цели, преустановяване на „необоснованите и неподкрепени с доказателства твърдения“ за корупция и осигуряването на спокойствие и сигурност за бранша.

„Това е един от най-важните сектори в българската икономика. Сектор, на който дължим значителен процент на икономически растеж в държавата и създаването на реална добавена стойност. Убедена съм, че българският строителен бранш е единен, силен и има висок професионализъм. Не се съмнявам в качеството на тяхната работа“, подчерта председателят на парламента.

Тя припомни, че в тази сфера в България работят над 200 000 души. „Осъждам всеки опит за дискредитация, както на българските строители, така и на тяхната работа в страната и чужбина“, категорична бе Караянчева. Т

Тя увери, че ще съдейства са по-тесния диалог между депутатите и КСБ, за да се стигне до необходимата законодателна промяна, за която строителите настояват. За целта ще бъде създадена и работна група, които да обсъдят всички предложения.

От своя страна председателя на Камарата инж. Илиян Терзиев призова да спре политическото говорене по темата, а строителния бранш да не бъде използван за осъществяването на „евтини политически трикове“.

- реклама -