Караянчева

Караянчева за шествието на Радев: Оскверниха смъртта на Апостола

Искам да изкажа съболезнования на загиналия българин в Германия. Това каза пред БНТ председателката на парламента Цвета Караянчева.

„Разделението за което работи президента 3 г. обра своите плодове на шествието за Левски. Няма как да има освирквания. Оскверниха смъртта на Апостола. Не беше уместно да се прави това шествие в този ден. Едното беше поклонението на църквата, другото беше неговото. Нека има Шествие, нека има такива прояви, но в деня на Левски, когато всеки родител хваща детенцето си и го води там. През целия ден всеки оставаше по едно цвете. Къде отива поклонението? В такива моменти българите трябва да са обединени“, каза тя.

„Имаше партии, които обикновено са обичайните протестиращи. Да, имаше и хора, които са дошли да видят президента. Никой не спира правата му. Но вие как се почувствахте, аз се почувствах обидена. Не мисля, че беше уместно това събитие в този ден“, каза още тя.

„За мен Румен Радев трябва да бъде обединител, трябва да бъде и моят президент, не само на БСП. За тези 3 г. какви проблеми е решил той на хората? Когато участваш активно в политиката, няма как това да не бие по твоя рейтинг, не може да угодиш на всички. Правителството се справя и е стабилно. На 30 януари и президентът го каза, след 4 дни свали доверието, въпреки, че няма как да го свали, защото то е дадено от българските граждани. Нека критикува, за нас е важно да има коректив, но нека има конкретика“, каза още Караянчева.

„Правителството мисли и работи за всички български граждани. Кой помогна на кмета на Перник? Няма значение кой от коя партия е. Президентът е обединител. След изборите ние ставаме едно. Аз също имам политически пристрастия, но не го правя, винаги гледам в залата да е спокойно, винаги гледам да дам думата на всички. Винаги по една процедура аз съм изключително толерантна да чуя забележките“, каза председателката на парламента.

- реклама -