Цвета Караянчева ГЕРБ Андотон Тодоров оставка президент указ Младен Маринов

Караянчева: Президентът Радев вижда сянката на службите да наднича в спалнята му и търси лична вендета

Президентът Радев вижда сянката на службите да наднича в спалнята му.

„Не е сериозно един битов казус, около кариерното развитие на съпругата му, да се превръща в тема на деня и повод държавният глава да пророкува оставки, падане на правителството и назначаване на служебен кабинет“, написа в профила си във Фейсбук председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. Думите й са по повод поредните критики на държавния глава към управляващите, отправени днес.

„Годината е 2020 и разделението на властите е защитено от Конституцията, г-н Радев. Не полицията, а народната милиция респектираше несъгласните българи, но това се случваше по времето на един друг режим, за който с носталгия си спомня партията, която Ви издигна. Тогава хората бяха въдворявани в лагери дори без намесата на разузнавателни средства. Достатъчно бе един донос“, напомня Караянчева на президента.

„Да не изпадаме в параноя, да не вадим скелети от гардероба и да не сеем раздори“, съветва още тя Румен Радев.

„Правителството стои стабилно, а личната вендета, която преследва президентът Радев, няма да доведе до нищо добро. Демонстрациите на накърнена чест не са продуктивни, дори за хора, които идват от армията. Явно г-н президентът, е добър в изпълняването на заповеди, но да си лидер в политиката е нещо съвсем друго“, завършва председателят на Народното събрание.

- реклама -