сн. БГНЕС

Караянчева: Попитах премиера за записа в който съм обиждана, той отрече да го е казвал

Записът, в който към мен се изричат обидни думи не е доказан. Попитах премиера за тези обиди и той ми отвърна: Такова нещо не съм казвал!

Това заяви председателя на Народното събрание Цвета Караянчева в предаването „Лице в лице“ по bTV във връзка с един от изтеклите преди месеци аудиозаписи, за които се твърди, че се чува гласа на премиера Бойко Борисов.

Запитана какво ще направи ако записа се окаже автентичен, Караянчева заяви: „Нека да не гадаем и да видим какво ще докаже прокуратурата.“

„Много пъти съм протягала ръка към протестиращите да дойдат и да разговаряме на различни теми, включително в Благоевград, където ме посрещнаха с яйца. Това възможност за диалог ли е? Аз говоря пред своите избиратели така, както винаги съм говорила. Това е моят стил на говорене като член на изпълнителната комисия. Институционално, когато съм на трибуната на НС говоря по друг начин“, заяви председателката на парламента, на въпрос дали отново би повторила думите си към недоволстващите към правителството да не използват метрото и магистралите, построени от правителството „Борисов“.

Тя определи като ненужно упражнение на опозицията исканията за оставката й. „Вяло бяха подбрани мотивите и то атакуваха не мен, а правителството, дошло на власт с честни избори“, каза още Караянчева.

По думите й отговорност за доверието в парламента е на всичките 240 народни представители. „Като председател на НС винаги съм защитавала позициите на българския парламент и българските граждани и никога не съм си позволявала на уронвам престижа ни в Европа“, обясни тя.

- реклама -