Цвета Караянчева, ГЕРБ, БСП, оставка, Димитър Главчев

Караянчева: Нинова да не търси медийна изява на мой гръб

Корнелия Нинова да не търси медийна изява на мой гръб или на гърба на институцията, която аз представлявам. Така председателят на парламента Цвета Караянчева отговори на лидера на БСП по повод случая с двамата народни представители от групата на „БСП за България“, пътували в командировка до Залцбург за изложение по лов и риболов.

Днес Нинова обяви, че ползваните пари веднага ще бъдат върнати и попита защо председателят на парламента е подписала командировъчните.

Това предизвика и отговора на Караянчева, която показа документ, според който ръководството на парламентарната група на социалистите е одобрило пътуването.

„Когато получим покана от някое министерство или от държава за пътуване в чужбина, аз резолирам това до протокола (Дирекция „Международно връзки и протокол“ – б.р.), който изпраща до съответната ресорна комисия или парламентарна група. Когато имаме подписите на председателите на парламентарни групи, едва тогава аз подписвам заповедта за командироване. Няма как това да стане без да имам санкцията на председателите на парламентарните групи“, обясни механизма председателят на парламента.

Според нея ясно си личи, че подписът на документа не е на Корнелия Нинова, но е на някой от ръководството на групата на БСП, която има общо шестима заместник-председатели и трима секретари.

„Нека тя да каже кой се е подписал“, призова Караянчева. „Ако Корнелия Нинова не може да си контролира народните представители, нека не търси причината в мен“, допълни още тя.

- реклама -