Караянчева парламентарна сесия избори, Радев

Караянчева: Нека заедно съхраним идеята за Европа, въплъщаваща надеждата за мир и разбирателство

Нека заедно съхраним идеята за Европа, въплъщаваща надеждата за мир и разбирателство и да я запазим жизнена и действена. Това каза председателят на НС Цвета Караянчева в началото на днешното заседание на парламента.

„Честит ден на Европа. Европа на свободата, Европа на споделените демократични ценности, Европа на общото бъдеще, Европа, към която винаги са гледали и с която винаги са се равнявали строителите на съвременна България още от първите крачки на страната ни след Освобождението. Нека заедно съхраним идеята за Европа, въплъщаваща надеждата за мир и разбирателство и да я запазим жизнена и действена. Да заявим своята решимост да продължим да работим за изграждането на Европа като общност на мир и свобода, демокрация и върховенство на закона, взаимно уважение и споделена отговорност, благоденствие, сигурност, толерантност и солидарност”, заяви тя.

Депутатите продължават работа с промени в Закона за енергетиката на второ четене, а след това ще гласуват промени в Закона за дейностите по предоставяне на услуги на първо четене.

- реклама -