Каракачанов Каракачанов, Бучковски, Македония, България, история
сн. БГНЕС

Красимир Каракачанов: Над 300 са заразените с коронавирус в армията, 23 – на учението в Корен

Повече от 300 са заразените с коронавирус в армията, сред тях има и цивилни офицери. Има няколко висши офицери, които са в болница. Това съобщи пред БТВ министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

2 400 човека са присъствали на учението в Корен. „Всеки сам преценяваше дали да присъства. На специалния ден на тези учения се канят министър-председателя, президента … всеки преценява дали да участва. 23-ма са установените с положителна проба след учението, което е по-малко от 1%. Това показва, че на място на полигона са спазвани мерките за безопасност.“, заяви военният министър.

Той уточни, че това учение е струвало над 1,5 млн. лв. на българския данъкоплатец.

Армията може да се включи в борбата с разпространението на коронавируса с транспортните си средства, полевите си болници.

„Не мисля, че е дошло време за това. Ефектът ще е по-добър, ако се използват почивни бази и хотели. Въпросът е, че не достигат кадри.“, заяви Каракачанов.

ВМА по реда е уведомила президента, министъра но отбраната и началника на Генералния щаб и други хора, които са били на празника след като е бил установен положителния тест на шефа на на ВВС. Според Каракачанов не е било наложително президентът на пътува до Талин, тъй като голяма част от участниците в инициативата „Три морета“ са били онлайн.

 

- реклама -