зодии, пиене, махмурлук, алкохол, ваксина

Карантина и ваксинация: Как пият зодиите?:)))

Коронавирусът освен до масова паника и истерия, ще доведе и до възраждане на битовия алкохолизъм, избледнял през последните 20 години.

Сега вие сте в ролята на майка си и баща си, които започваха вечерята с неизменната ракия или руска водка. Е, за щастие, изобилието от алкохол през 2020-а дава шанс на всеки за разнообразие. Но все пак – затворени сте и трябва да си припомните особеностите на партньора (ако има такъв). Ако не – вие сте щастливци, защото се съобразявате само със себе си. Или участвате в най-лошия вариант – припомняте си прилежно забравените навици на майка си и баща си.

Овен

Бързо, настоятелно и решително. Шотове – сладки, кисели, разноцветни и въобще – каквото дойде. Без да чака партньора си. Ако не са шотове, е водка. Може и само с лед и лимон. Трудно ще му затворите устата, но подкупът със следващо питие върши работа. Това всъщност е и най-добрият начин да не влезете в спор с него. Защото, ако това се случи, ще посрещнете изгрева, слушайки аргументите му. Без значение, че вече 287-и път сте му обяснили, че сте съгласен с него.

Адски неприятна фигура (следващата зодия има същата склонност), защото може да реши да не пие въобще. И да ви гледа лошо и строго през цялото време. Като трезвеник, отказал алкохола, като пушач, спрял цигарите, като веган – телешка пържола.

Телец

Мести масата до хладилника. С едната ръка реже мезе, с другата налива ракия. Не слага много лед в нея, защото предпочита истински вкус, а не разреден. Салатата се прави дълго и методично, защото се консумира с много удоволствие. Пие упорито, докато не изяде салатата и мезетата. Не си реже допълнително, защото е сметнал всичко до трохичка. После прибира чашите и останалата посуда. Мие ги и си ляга удовлетворен. На сутринта няма махмурлук, защото главата му е много твърда, а рогата – кухи. Партньорът? Трябва да е готов за секс на зазоряване. Също така за музика и странни теми на разговор (които не избира) по време на дългия следобед на Земята.

Близнаци

Единият пие едно, другият – друго, като се съберат – трето. Идеална компания за маса, защото докато се чудят какво и как, има повече за вас. От друга страна – те си имат партньор, вие доста често не сте им нужен. Ще си говорят с вас само ако имат въпрос, чийто отговор не знаят. Резултатът от всичко това рядко е добър. Спомени? Вие може и да имате, те – не. За какво са им? И без това единият помни едно, другият – друго. Възползвайте се!

Рак

Емоционалните проблеми на хората от тази зодия правят злоупотребата с представителите ѝ сложна. Началото е лесно и удобно, проблемът е след това. Първо, не знаят кога да спрат, после вие ставате виновен. И накрая за капак трябва да осигурите легена. А на сутринта ще ви гледат лошо (вие сте виновен, пише го в предното изречение). Ад.

Лъв

Ще се опита да ви убеди да пиете това, което той иска. Лошото е, че нямате избор. Трябва да се съгласите иначе постоянно ще ви гледа накриво над очилата. И ще ви го натяква. Освен това няма да може да вземете думата, което има и добра страна – няма да спорите. Но ще трябва да слушате внимателно и да вмъквате подходящо мнение, защото тук умното кимане не върши работа. Без значение, че сте пили до 4 сутринта и сте си направили домашно караоке, ще ви събуди в 8, за да ходите на фитнес, Нищо, че е затворен. Поне ще може да продължите от зарана.

Дева

Тук е толкова подредено, праволинейно и дисциплинирано, че дори пиенето отстъпва. Макар че има три шишета с великолепно уиски в запас, използват еликсира външно – като дезинфектант. По време на запасяване ще направи методично дълъг списък с какво ли не, но не и алкохол. Има лош спомен от единственото си напиване с текила и не близва нищо подобно. Все пак, ако прилъжете девата да се отпусне и да седне, това е великолепен събеседник и компания. Енергичен, с чувство за хумор, ще подреди и разчисти. Стига да не се освините. Тогава по-добре не излизайте от стаята поне седмица.

Везни

Балансът е ключов, но има лесен начин да бъде нарушен. Иначе постоянната преценката какво и колко лишава карантината от необходимата доза спонтанност. Но героите тук обичат да пеят. Дали ще е на маса с пиянските изцепки на Черно фередже, Лили Иванова, стари градски песни или домашно караоке с диско хитове от 90-те – това е шансът за луд купон. А и карантината работи във ваша полза – пияните, пеещи везни са палави фигури без задръжки. Но в случая вие сте единственият наличен обект. Пейте!

Скорпион

Искате да се разведете? Най-добрият вариант е да пиете със скорпион. Дайте му текила за начало и после тайно записвайте разговора. Ще имате нужда на сутринта – за да си спомните колко далеч може да стигне човек без задръжки. Освен това нямате шанс за отговор – скорпионите крият чувствата си. Само вие ще ревете на масата. Угризения в партньора – нула. Най-добре сипете и на нас.

Стрелец

Пие безцеремонно. Каква карантина, какво запасяване? В хладилника има шише водка, буркан кисели краставички и парче луканка. Друго шише и още един буркан са скрити в шкафа под мивката. В ранните часове на нощта ще четете поезия, Достоевски и евентуално Буковски. На другата вечер ще повторите, като този път ще задълбочите в личните драми. На третата вечер ще потретите. Добре е да смените алкохола и да заредите хладилника. Стрелецът няма да го направи, защото има това, от което се нуждае.

Козирог

Пие от закуска. Пие много и носи много. Може да изкара цял ден на уиски със семки, особено, ако е гарнирано с напоителни разговори. Но в края на вечерта може да приспи бебето, да стане два часа по-късно и да продължи да пие. В това отношение е добре да живеете до денонощен магазин – козирогът оценява ходенето за разредител в 1:30. Пригответе се и да чуете истории, които се повтарят. Но винаги с еднакви детайли. И не очаквайте благодарност за това, че сте разчистили, подредили, сложили лед, пуснали миялната, изчистили и прочие. Цитат: „Понеже ти все едно не си ги ползвал“.

Водолей

Ключовата дума тук е внимателно. Защото както изглежда, че коктейлите могат да доведат до палава нощ с тропане по стената, ситуацията може да се преобърне от една неправилна дума. И тропането да е от страна на съседите, които се притесняват, че семейният скандал може да завърши зле.

Наистина, пиенето с водолей е забележително изживяване. Точка първа е винаги да внимавате. От нея следва точка втора – да пиете достатъчно малко, за да не се напиете. От нея следва трета точка – винаги да избягвате споровете. Всъщност, защо въобще искате да пиете с някой, който се е родил в тези криви месеци?

Риби

Както обикновено имат причина. Започват с нещо леко – примерно бира с лимонче – все пак този корона вирус е довел почти до фалит бира „Корона“, а това е толкова тъжно. Бирата, макар и в голяма степен вода, обаче не върши работа, и се минава към твърд алкохол – джин. За предпочитане от синия, защото действа успокоително на зодията. Но и той е разреден, а това не е най-доброто решение. Завършват с чаша уиски. Искат и вие да пиете с тях. Постоянно и със същата страст. На сутринта им е гузно и си дават почивка до 4 часа следобед, когато започват отново. Но пък за сметка на това, дори с цепеща глава, са машини по прибиране, почистване и грижа за другите. Ще направят и закуска, и три вида салати. А след това ще искат отново да пиете с тях.

 

- реклама -