Емил Караниколов, Турция бизнес форум инвестиции оферта САЩ предложения, F-16

Караниколов: В офертата на САЩ за F-16 има четири предложения

По линия на индустриално сътрудничество в офертата на правителството на САЩ за изтребителите F-16 block 70 има четири предложения.

Това коментира министърът на икономиката Емил Караниколов в Министерския съвет, предава БТА.

Министерството на икономиката разглежда тези четири предложения за индустриално сътрудничество. „Някои от тях са свързани с образование и развитие на тези възможности, тъй като в момента цели самолети в България не може да правим“, добави Караниколов. Той уточни, че офертата е получена в Министерството на отбраната. В нея обаче има разбивки за всеки елемент, затова неговото ведомство разглежда тези предложения.

Има предложение за придобиване на определени мощности за извършване на ремонти дейности от български дружества, независимо дали те са държавни или частни, добави Емил Караниколов.

По въпроса за намаляването на данъка върху добавената стойност, който беше разгледан на днешното заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество, Караниколов смята, че предпочита да се вземат мерки за увеличаване на доходите на хората, а не за евентуално намаляване на цените. Освен това никой не може да гарантира, че намаляването на ДДС ще понижи цените.

- реклама -